Disclaimer: The views, suggestions and opinions expressed here are the sole responsibility of the experts. No ZEX PR Wire journalist or Editor was involved in the writing and production of this article.

WARREN, New Jersey en BANGALORE, India, 27 april 2020 PRNewswire/ — Mindtree, een internationaal bedrijf op het gebied van technologieservices en digitale transformatie die haar klanten helpen sneller zakelijke resultaten te verkrijgen, heeft vandaag zijn geconsolideerde resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal, eindigend op 31 maart 2020, zoals goedgekeurd door de raad van bestuur.

“Onze niet-aflatende focus en klantgerichte benadering hebben geresulteerd in een degelijke prestatie in K4 op diverse vlakken. Bijvoorbeeld een omzetgroei van 1,9% bij constante wisselkoers, uitbreiding van exploitatiemarge van 150 basispunten en het binnenhalen van recorddeals van USD 393m“, aldus Debashis Chatterjee, Chief Executive Officer en Managing Director. “Als we vooruitkijken naar het fiscale jaar van 2021, anticiperen we vanwege de ongekende COVID-19-pandemie een verlaging in de vraag. We zijn echter goed toegerust om de wereldwijde crisis aan te kunnen op basis van het bedrijfscontuïteitsplan dat we hebben geïmplementeerd voor de gezondheid en het welzijn van onze werknemers, opdat zij onze klanten wereldwijd kunnen blijven ondersteunen. We blijven vertrouwen houden dat we waarde kunnen toevoegen voor onze klanten, winstgevende groei kunnen bevorderen, toekomstgericht talent kunnen ontwikkelen en de waarde voor aandeelhouders kunnen maximaliseren.”

Belangrijkste financiële hoogtepunten:

Kwartaal dat eindigde op 31 maart 2020 

  • Inkomsten van USD 278,4 miljoen (groei van 1,2% k-o-k / 6,3% j-o-j)
  • Nettowinst van USD 28,2 miljoen (groei van 1,8% k-o-k/op j-o-j forfaitair)
  • Inkomsten van ₹ 20.505 miljoen (groei van 4,3% k-o-k/11,5% j-o-j)
  • Inkomsten van ₹ 2.062 miljoen (groei van 4,7% k-o-k/3,9% j-o-j)

Jaar dat eindigde op 31 maart 2020 

  • Omzet van USD 1088,8 miljoen (groei van 8,7%)
  • Nettowinst van USD 88,5 miljoen (afname van 17,7%)
  • Omzet van ₹ 77.643 miljoen (groei van 10,6%)
  • Nettowinst van ₹ 6.309 miljoen (afname van 16,3%)

Overige hoogtepunten:

  • 307 actieve klanten per 31 maart 2020
  • Klanten met omzet van USD 10 miljoen nam toe met 1, in totaal 23 dergelijke klanten
  • 21.991 Mindtree Minds per 31 maart 2020
  • Verloop over laatste afgesloten 12 maanden (TTM) is 17,4%
  • Automatisering speelt een belangrijke rol in de modernisering van ons aanbod van technologieservices en verbetert zowel de mate van efficiëntie als de snelheid waarmee onze klanten resultaten realiseren. We kunnen met trots melden dat de kracht van onze BOT’s die zelfstandig functioneren naast onze Mindtree Minds, ons team in staat stelt meer te doen en grotere doelen te bereiken.
  • Per 31 maart 2020 hebben werken er 764 BOT’s voor ons

*Software die autonoom kan handelen, vrij van inmenging van de mens of anderszins, om een belangrijke taak uit te voeren die anders door een mens zou moeten worden uitgevoerd 

 • Gewonnen deals in K4 van toonaangevende, internationale klanten:

Nieuwe klanten:

  • Voor een van de vooraanstaande aanbieders van aanvullende en levensverzekeringsproducten in Noord-Amerika is Mindtree gekozen als strategisch partner in een meerjarige deal om de klantervaring te verbeteren door middel van digitale transformatieservices voor hun klanten.
  • Voor een leider op het gebied van reistechnologie is Mindtree gekozen om de uitbesteedde productontwikkeling te beheren voor het uitgebreide portfolio luchtvaartmaatschappijen, hotels, reisbureaus en luchthavens.
  • Voor een toonaangevende fabrikant van apparatuur voor onderhouds buiten en tuinieren is aan Mindtree een meerjarig contract voor applicatieontwikkeling en onderhoudsservices toegekend dat deel uitmaakt van de DevOps Transformation Journey. Onderdeel van deze deal is dat Mindtree de klant tevens zou bijstaan in de migratie van diens datacentrum van een externe partij naar een datacentrum van de klant zelf.

Bestaande klanten:

  • Mindtree heeft de strategische annuïteitendeal bij een toonaangevend vastgoedbedrijf gekregen om end-to-end digitale technologieservices toe te passen en het bedrijf bij te staan in een digitale transformatie. Deze deal is niet alleen strategisch vanuit een omvangperspectief, maar omvat tevens meerdere services die de IT-levenscyclus overschrijdt. Hetzelfde is aangekondigd in een van onze recente persberichten 
  • Mindtree gaat applicatieontwikkeling, test- en ondersteuningsservices bieden voor een nichespeler in technologie die is gespecialiseerd in beheer van secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Mindtree is door de Information Services Group (ISG) erkend als een marktleider in digitale bedrijfsoplossingen in de VS. ISG is een toonaangevende, internationale firma op het gebied van technologisch onderzoek en advies.
  • Mindtree is door ISG erkend als een archetypisch leider in digitale transformatie voor mogelijkheden in continu testen, AGILE-ontwikkeling, toewijding aan en visie in digitaal zakendoen alsook investering in de toekomst.
  • Mindtree is erkend voor haar ‘Excellence in Learning Technology’ en ‘Excellence in Diversity & Inclusion’ met de HR Excellence Awards 2020 van Business World.
  • Het bestuur heeft een slotdividend aanbevolen van 100% (Rs 10 per vermogensaandeel met nominale waarde van Rs 10 per stuk) voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020 en dat onderhevig is aan de goedkeuring van aandeelhouders tijdens de algemene jaarvergadering.

Over Mindtree 

Mindtree (NSE: MINDTREE) is een internationale onderneming op het gebied van technologieconsultancy en -services en helpt ondernemingen omvang te verenigen met flexibiliteit om concurrentievoordeel te realiseren. Sinds het digitale ontstaan in 1999 en inmiddels een onderneming in de Larsen & Toubro Group, past Mindtree haar diepgaande domeinkennis toe op meer dan 300 grootzakelijke klanten om silo’s af te breken, inzicht te krijgen in digitale complexiteit en sneller nieuwe initiatieven op de markt te brengen. We stellen IT in staat mee te bewegen met de snelheid van het bedrijf, gebruik te maken van opkomende technologieën en de efficiëntie van Continuous Delivery om bedrijfsinnovatie te stimuleren. We zijn actief in meer dan 15 landen over de hele wereld en worden steeds weer gezien als een van de beste plekken om te werken. Dit wordt dagelijks verwezenlijkt door onze winnaarscultuur die bestaat uit 21.000 ondernemende, collaboratieve en toegewijde ‘Mindtree-minds’.

Voor meer informatie gaat u naar www.mindtree.com of kunt u ons volgen via @Mindtree_Ltd

Veilige haven 

Bepaalde verklaringen in dit bericht met betrekking tot onze groeivooruitzichten zijn toekomstgerichte uitspraken waarop een aantal risico’s en onzekerheden van toepassing is waardoor de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen afwijken van de resultaten die in dergelijke toekomstgerichte uitspraken worden gemeld. De omstandigheden die worden veroorzaakt door de COVID-19-pandemie kunnen ertoe leiden dat uitgaven door klanten aan technologie afnemen en de vraag naar onze services daardoor wordt beïnvloed, dat potentiële aankopen van klanten worden uitgesteld en dat onze mogelijkheid om consultancyservices op locatie te bieden, wordt geraakt. Dit alles kan onze omzet, winstmarge en algehele financiële prestaties in de toekomst negatief beïnvloeden. Onze werkzaamheden kunnen ook negatief worden beïnvloed door een verscheidenheid aan externe factoren die te maken hebben met de COVID-19-pandemie en die wij niet in de hand hebben. We zullen mogelijke toekomstgerichte uitspraken die van tijd tot tijd door ons of uit onze naam worden gedaan, niet bijwerken. 

Neem voor meer informatie contact op met:

INDIA 
Tanuja Singh 
Mindtree Ltd
+91-9741000266
[email protected]

VERENIGDE STATEN 
Erik Arvidson
Matter Communications
+978-518-4542
[email protected]

EUROPA  
Edward Stevenson
Hotwire
+44-(0)-783-459-7877
[email protected]

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1004066/Mindtree_Logo.jpg

SOURCE Mindtree